ANA SAYFA | SİTE HARİTASI | İLETİŞİM
Koyunculuk yetiştiriciye çok para kazandıran bir hayvancılık dalı değildir. Ancak yapılan işler günün şartlarına göre yönlendirilirse ekonomik olarak yeterli düzeyde tutulabilir.Koyun yetiştiriciliği tek bir verim hedef alınarak yapılmamalıdır. Hedefte mutlaka iki veya daha fazla verim gözetilmelidir.
Kategori: Küçükbaş
Bal arıları yaşama bir yumurta olarak başlarlar. Ana arının petek gözlerine yumurtladığı döllenmiş yumurtalardan işçi arılarla ana arılar, dölsüz yumurtalardan ise erkek arılar meydana gelmektedir. Bir arının yaşamında yumurta, larva, pupa ve ergin olmak üzere 4 farklı gelişme dönemi vardır. Petek gözü içerisinde geçen dönem (kuluçka süresi) ana arıda 16, işçi arılarda 21, erkek arılarda da 24 gün sürmektedir.
Kategori: Arıcılık
Alabalık iç su balıklarının kralı olarak tanınır. Çok lezzetli olup sevilerek yenilir.Soğuk, berrak, bol oksijenli akarsularda, göl ve kaynak sularında yaşar. Dünyada ve ülkemizde, yetiştiriciliği en yaygın ve en çok yapılan bir balıktır. Ayrıca, iç su balıkları içinde en çok para edeni ve bilinenidir.
Kategori: Balıkçılık

Silaj Nedir ?

05/03/2012
Yeşil ve su bakımından zengin yemlerin havasız ortamda fermantasyona uğratılarak (ekşiterek) saklanmasına silolama, bu işlem sonucu elde edilen yeme de silo yemi veya silaj denir. Silaj kısaca hayvan turşusu olarak da tanımlanır.
Kategori: Çiftçilik
Domateste Bakteriyel Leke hastalığı bitkinin toprak üstündeki bütün kısımlarında görülür. Yapraklardaki ilk belirtiler küçük şekilsiz veya yuvarlak olup, başlangıçta yağlı görünümdedirler.
Kategori: Zirai Mücadele
GAP Bölgesi’nde sulamanın başlaması ile tarla bitkilerinden sonra meyveciliğe bir yönelme olacaktır. Ekonomik meyve yetiştiriciliği için uygun toprak ve ekolojik koşullar bu yöremizde mevcuttur. Ülkemizin bu çok büyük meyvecilik potansiyeline sahip bölgesinde uygun çeşitler kullanılarak hem sofralık hem de sanayiye yönelik yetiştiricilik yapmak mümkündür.
Biber düşük kalorili olup A ve C vitaminlerince zengindir. Biberler taze, pişmiş,konserve, salça, turşu, sos, ketcap, konsantre domates çorbaları, hazır çorbalar, sucuk, tarhana, pastırma, çocuk maması, zeytinlerin içinde, peynirlerde dondurulmuş gıda olarak, kurutularak, toz ve pul biber yapımında, boya sanayinde, ilaç sanayinde vb. gibi çeşitli alanlarda kullanılır.
Toprağın pH’sı kumlu- killi topraklarda 6,5-7, tınlı topraklarda 5-5,6 olmalıdır. Seranın toprağı iyice işlenmeli ve kesekli olmamalıdır. Lalenin kökleri tuzlu toprak ve sulardan hoşlanmaz.
Kategori: Seracılık
Güllerde en çok görülen Külleme, Pas, Mildiyö, Yaprak ve Sap Lekesi, Siyah Leke, Kök Çürüklüğü gibi hastalıklar ve Gül Pseuronu, Afidler, Gül Filiz Arısı, Gül Kabuklu Biti vb. zararlılara karşı kültürel ve kimyasal savaş yapılmalıdır. Bunun için; genel olarak işletmelerde temizliğe çok dikkat edilmeli, toprak ve sera dezenfek-te edilmeli serada havalandırma sağlanmalı, fazla nemden daima kaçınılmalı,fazla azotlu gübre kullanılmamalı, gece-gündüz sıcaklık farkının çok olmamasına dikkat edilmelidir. Kimyasal savaş olarak özellikle Mildiyö ve Küllemeye karşı sık sık kükürtlü preparatlar ve organik fungusitlerle ilaçlama yapılmalıdır.
Kategori: Bahçecilik
Eğer daha önce yetiştiricilik yapılan bir alanda dikim yapılacak ise bahçe yapılacak yerin toprağı ilkbahar, yaz aylarında derin bir şekilde sürülmelidir.
Kategori: Meyvecilik
Site İçi Arama
Üye Girişi
E-Posta:

E-Posta adresi yazınız

E-Posta adresi hatalı
Şifre:

Şifre yazınız
 
Üye Ol | Şifremi Unuttum?
Anket
Kayıtlı anket bulunmamaktadır.
Ziyaretçi İstatistikleri
Aktif Ziyaretçi: 2 Kişi

Bugün: 30 Kişi

Toplam Ziyaretçi: 218452 Kişi
Copyright © 2009 - ziraat.gen.tr
Tasarım ve Yazılım: Web İletişim